SIK SORULAN SORULAR
-Playback yapabilir miyiz?
Yarışma, enstrümanların standart kullanımı ile canlı performans esasına dayanmaktadır.
-Orkestra katılımları için bir zorunluluk var mıdır?
Orkestra kategorisinde yarışmaya katılabilmek için, grupta davul ve bas gitar enstrümanlarının olması zorunludur.
-Tüm kategoriler için başvuru yapabilir miyiz?
Her okul veya sanat merkezi, yarışmaya en fazla 3 kategoride katılımda bulunabilir. Her kategori için bir şarkı ile katılım sağlanabilir. Aynı kategori için birden fazla şarkı ile katılım sağlanamaz.
-Grubumuza okulda olmayan arkadaşlarımız da katılabilir mi?
Yarışmacılar, adına katıldıkları okulun veya kurs merkezinin öğrencisi olmak zorundadır.
-En fazla kaç kişi katılabiliriz?
Topluluklarda bulunan öğrenci sayısı koro hariç, 12 kişiden fazla olmayacaktır.
-Beste kategorisinin özel şartları var mı?
Beste kategorisi için hazırlanacak parçanın (sözlü ya da enstrümantal) özgün ve daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir. Beste, okul öğrencilerinden birine ait olmak zorundadır. Sözler için böyle bir zorunluluk yoktur. Beste dalında teslim edilen şarkılar, teknik kurul tarafından değerlendirilecek ve ön elemeyi aşan ekipler direkt finalde yarışacaktır.
-Sahne ekipmanlarını kendimiz mi getireceğiz?
Yarışmacı gruplara sahneleri sırasında standart davul seti, iki adet elektro gitar amfisi, bir adet bas gitar amfisi, dijital piyano, ses düzeni ve ışık düzeni Şahinkaya Koleji tarafından sağlanacaktır. Bunun dışında kalan enstrüman ve bunlara bağlı her türlü ekipman (jack, kablo, pedal vs) öğrenciler tarafından getirilecektir.
-Yarışmada sahne süresi nedir?
Topluluklar için sahnede kalma süresi, katıldıkları her kategori için 5 dakikadır. Yarışma sırasında koro piyano eşliği hariç, öğretmen ve eğitimciler öğrencileriyle sahneye çıkamaz, eşitsizlik yaratacağından dolayı kendileri ses kontrolü yapmayı talep edemezler.